samsung-zverejnil-financni-vysledky-za-minuly-kvartal-spokojeny-byt-nemuze
Novinka Samsung zveřejnil finanční výsledky za minulý kvartál. Spokojený být nemůže

Samsung zveřejnil finanční výsledky za minulý kvartál. Spokojený být nemůže

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2019 12:30

Zisk společnosti Samsung Electronics klesl ve čtvrtém kvartálu minulého roku o více než 30 procent procent. Jako důvod firma uvádí pokles poptávky po paměťových čipech a chytrých telefonech. Výrazně klesl i provozní zisk, jakož i tržby.

Reklama

Největší výrobce smartphonů na světě oznámil, že jeho čistý zisk za čtvrté čtvrtletí minulého roku dosáhl téměř 8,5 bilionu wonů (6,65 miliardy eur). V meziročním srovnání to představuje pokles téměř o 31 procent. Provozní zisk se snížil o 28,7 procenta na 10,80 bilionu wonů z více než 15 bilionů wonů v posledním čtvrtletí předchozího roku. Tržby dosáhly 59,27 bilionu wonů, což v meziročním srovnání to znamená pokles o 10,2 procenta.

Kvartální výsledky výrazně ovlivnil pokles poptávky po paměťových čipech i chytrých mobilech. Provozní zisk divize mobilních telefonů činil pouze 1,51 bilionu wonů a jedná se tak o nejhorší výsledek za více než 2 roky.

Podnik zároveň předpokládá, že na slabé úrovni setrvá poptávka po těchto produktech i během aktuálního prvního čtvrtletí letošního roku. Jako důvod Samsung uvádí makroekonomickou nejistotu. Nové chytré telefony Galaxy S10, na které firma hodně sází, se v prodeji objeví až během března.

Samsung zveřejnil finanční výsledky za minulý kvartál. Spokojený být nemůže
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama