100-milionu-stazenych-kopii-prohlizece-firefox
Novinka 100 milionů stažených kopií prohlížeče Firefox

100 milionů stažených kopií prohlížeče Firefox

Novák Radek

Novák Radek

21. 10. 2005 00:00 13

Skupina vývojářů stojící za produktem volně šiřitelného alternativního internetového prohlížeče Firefox má rozhodně velký důvod k radosti – jejich dítka bylo staženo od loňského listopadu přes 100 milionů kusů!

Reklama

První plná verze oblíbená verze internetového prohlížeče Firefox spatřilo světlo světa v listopadu loňského roku, v dubnu oslavila 50 milionů stažených kopií a v nynější době se může radovat z dalšího rekordu, jímž je pokoření hranice 100 milionů stažení.

100 milionů stažených kopií prohlížeče Firefox
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední oficiální verzí je 1.0.7 a ke stažení je i beta 1.5Beta 2. Z toho se dá tušit, že příští verzí nebude Firefox 1.1, ale protože změn je opravdu moc a jsou i zásadnějšího rázu, rozhodli se výrobci, že vydají Firefox rovnou ve verzi 1.5. Tohoto kroku bychom se měli dočkat pravděpodobně v několika následujících týdnech

U příležitosti tohoto jubilea vyhlásil Firefox i malou soutěž – 10 nejvtipnějších zaslaných fotek do tohoto fóra s monitorem ukazujícím stránku oslavující 100milionté stažení získá kupóny k nákupu zboží na internetovém krámu Mozilla.

Na sobotu se rovněž v rámci oslav plánuje vypuštění speciálního meteorologického balonu Firefox One v San Francisu, jenž by měl vystoupat do výšku 100.000 stop (30,5 km) a který na sobě ponese velké logo Firefox, CD a fotoaparát, který Firefox balon skoro na hranici vesmíru vyfotí.

Všem kdož ještě Firefox nezkusili jeho download vřele doporučuji.

Zdroj: Firefox, The Register

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama