velka-britanie-je-treti-v-poctu-zamorenych-pc
Novinka Velká Británie je třetí v počtu zamořených PC

Velká Británie je třetí v počtu zamořených PC

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

20. 10. 2005 00:00 2

Asi každému se někdy stalo, že se v jeho počítači usídlil nějaký ten malware. Používáním antispywaru, antiviru a správným používáním internetu se riziko infikování snižuje. Nemusí to být vždy. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že PC hlavně ve firmách jsou zamořeny až neskutečně i s používáním antivirů.

Reklama

 

Na prvním a druhém místě se neochvějně hřeje USA a Thajsko. Ve třetím kvartálu tohoto roku se na třetí místo v počtu zamořených PC dostala Velká Británie. Po zprůměrování nám vyjde, že na průměrném počítači je schováno 18 kousků malwaru. Nick Palmer to okomentoval tím, že lidé se bojí spamu, kdežto by se měli obávat spíše spywaru, který je větším nebezpečím. Výzkum zjistil, že 55% počítačů v Británii je nakaženo Adwarem. Z toho 21% trojskými koni a 5% sledovacími programy.

Nešvar malwaru zapříčiňuje, že internet je velmi nedůvěryhodné místo. Věci, které by se mohli volně řešit na internetu jsou prozatím řešeny jinou bezpečnější cestou. Škoda. Nutno však říci, že samotní uživatelé nejsou bez viny. Navštěvováním pochybných stránek(porno, warez) vystavují svůj počítač a soukromá data jako do vitríny.

Podle theinquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama