plna-verze-f-e-a-r-je-venku-testy-vykonu-take
Novinka Plná verze F.E.A.R. je venku, testy výkonu také

Plná verze F.E.A.R. je venku, testy výkonu také

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

20. 10. 2005 00:00 35

Akční hra F.E.A.R., jejíž demo se setkalo s docela kladnými ohlasy, se dočkala vydání finální verze. A protože testy z demoverzi údajně neodpovídají výsledkům, jaké vykáže plná verze, redaktoři Anandtechu provedli "benchmarking" na této hře. Ani GeForce 7800GTX, ani Radeon X1800XT nezvládají ve vyšších rozlišeních příliš velký framerate, o SoftShadows a AA zároveň si tyto karty stále mohou jen nechat zdát...

Reklama

Testovalo se na sestavě s procesorem Athlon 64 FX-55 a gigabajtem paměti DDR400 CL2. Byly použity ovladače 8.183.1017 (neoficiální novinářské drivery) pro ATi a betaverze ForceWare 81.85 pro nVidii.

Plná verze F.E.A.R. je venku, testy výkonu také
i Zdroj: PCTuning.cz

Takto tedy vypadá graf surového výkonu (bez AA, AF a SoftShadows) jednotlivých karet. Radeon X1300 není schopen podávat rozumné výkony v rozlišeních vyšších než předpotopních 640x480 a 800x600. GeForce 6600GT a Radeon X800GT si také nevedou zrovna výborně, o trochu lépe, ale stále nijak slavně, je na tom Radeon X1600XT.

Plná verze F.E.A.R. je venku, testy výkonu také
i Zdroj: PCTuning.cz

Se zapnutým čtyřnásobným vyhlazováním a 8x anizotropním filtrování dochází k drastickému propadu výkonu. Dokonce i Radeon X1800XL a GeForce 7800GT v 1024x768 (pro profíky také nic moc rozlišení) koketují s hranicí plynulosti (50FPS nevypadá v grafu nijak otřesně, avšak jde o průměrnou hodnotu, takže místy může framerate klesat i pod 30 snímků za sekundu).

Plná verze F.E.A.R. je venku, testy výkonu také
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkonový propad s použitím SoftShadows je také radikální. Jemné stíny evidentně příliš nesedly kartám ATi, jejichž framerate se propadl o třídu níže.

Karty nVidia se tedy jeví jako lepší volba, pokud si chcete F.E.A.R. užívat plnými doušky, jak starším, tak novějším Radeonům hra příliš nepřeje. Střílečka F.E.A.R. je velmi náročná na grafický výkon a tak si ji na plné detaily vychutná opravdu pouze hrstka vyvolených...

Celý článek najdete na: Anandtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama