3d-bryle-z800-3dvisor-navrat-virtualni-reality
Novinka 3D brýle Z800 3DVisor: návrat virtuální reality?

3D brýle Z800 3DVisor: návrat virtuální reality?

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

18. 10. 2005 00:00 8

Vzpomínáte si na doby, kdy 3D brýle byl jen špatný vtip a monstrózní zařízení připomínalo spíše dva CRT monitory přidělané k sobě? Hraní pak ze všeho nejvíc připomínalo boj o holý život a to nejen ten virtuální. Vývojem se celé zařízení dokázalo scvrknout na minimální rozměry a tak Vám můžu představit Z800 3DVisor.

Reklama

Poměrně neznámá firma eMagin vydala své řešení 3D brýlí. Designersky pěkně vyvedené brýle seženete ve stříbrné, modré, vojenské zelené a oranžové barvě.

3D brýle Z800 3DVisor: návrat virtuální reality?
i Zdroj: PCTuning.cz

Dva vysoko kontrastní OLED displeje Vám zprostředkují obraz v až 16,7milionech barvách. Zorné pole brýlí je plných 360stupňů a můžete si je vychutnat pouhým otočením hlavy(jak jinak). Ač je úhlopříčka mikrodisplejů pouze 0,59'', zobrazí plochu srovnatelnou s plátnem v kině. Patentovaná technologie eMaginu, která se týká právě oněch displejů, je zodpovědná za to, že obraz se netřepotá a nevznikají artefakty.

Cena 900dolarů je myslím více než přívětivá. Jen si nedokážu představit, že by progamingoví hráči přešli na "novou" technologii. Každopádně se jedná o zajímavou variantu, kterou ovšem využijí asi jen Ti, kteří chtějí investovat do každé novinky.

Podle emagin

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama