barebone-od-shuttle-s-podporou-pentia-m
Novinka Barebone od Shuttle s podporou Pentia M

Barebone od Shuttle s podporou Pentia M

Novák Radek

Novák Radek

11. 10. 2005 00:00 5

Společnost Shuttle, která se specializuje na výrobu malých a tichých počítačů plánuje uvedení nového modelu XPC SD11G5 na trh. Ten je zajímavý hlavně svojí podporou pro mobilní (čti tiché a úsporné) procesory Intel Pentium M.

Reklama

XPC SD11G5 je malý barebone počítač, jehož hlavní inovace spočívá v možnosti osazení procesory z řady Pentium M či Celeron M. Ty jsou určeny primárně pro mobilní zařízení (hlavně notebooky) a jsou známy pro svůj vysoký výkon, nízkou spotřebou a tudíž i nízkou produkcí tepla.

Barebone od Shuttle s podporou Pentia M
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky těmto procesorům pak takový počítač nepotřebuje žádné velké – a tedy hlučné – chlazení. V některých případech pak stačí jen pasivní chladící prvek. A to má být právě výhoda XPC SD11G5 – jeho nízká hlučnost, která se má pohybovat pod hranicí 24dB. Systém totiž ke chlazení místo klasických větráčků používá tiché heatpipes.

O tomto zajímavém barebone bohužel zatím nejsou známy bližší specifikace, jen že na by se měl objevit v nejbližší době a bude se prodávat za 416 euro bez daně (12.480 Kč – taktéž bez daně).

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama