huawei-nova-3i-bude-od-rijna-dostupny-i-v-cr
Novinka Huawei Nova 3i bude od října dostupný i v ČR

Huawei Nova 3i bude od října dostupný i v ČR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2018 09:00

Od října bude na českém trhu dostupný smartphone Huawei Nova 3. Půjde o odlehčenou verzi populární modelu Nova 3 se stejně atraktivním designem. Protože ale výkon obstará méně výkonný procesor Kirin 710, zákazníci ušetří. Nova 3i bude stát o 2 500 korun méně než již prodávaná varianta Nova 3.

Reklama

Huawei Nova 3i zaujme na první pohled velkým 6,3palcovým Full HD+ displejem s horním s výřezem, takzvaným notchem, a také tenkými postranními rámečky. Na čelní straně, konkrétně v jeho horní části, pak najdeme i nepostradatelný duální selfie fotoaparát v kombinaci 24+2 megapixelů, který slibuje autoportréty bez kompromisů.

Pohled na zadní stranu prozrazuje přítomnost kruhové čtečky otisků prstů i dvojitého foťáku s rozlišením 16+2 megapixelů (Nova 3 nabízí rozlišení 24+2 Mpx) spolupracujícího s umělou inteligencí. Ta po spuštění zadní kamerky automaticky identifikuje více než 500 typických scénářů ve 22 kategoriích. Navíc umí i analyzovat kontury, texturu, barevný gradient a osvětlení subjektů.

Huawei Nova 3i bude od října dostupný i v ČR
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod kapotou telefonu tepe 12nm procesor Kirin 710, kterému dělají společnost 4 GB RAM a 128GB úložiště rozšiřitelné paměťovou kartou. Bezdrátovou konektivitu zajišťují WiFi 802.11 bgn a Bluetooth 4.2, drátovou pak 3,5mm jack a microUSB konektor. Ten poslouží pro dobíjení akumulátoru se slušnou kapacitou 3 340 mAh. Uživatelské prostředí smartphonu zajišťuje operační systém Android 8.1 Oreo s nadstavbou EMUI 8.2.

Huawei nova 3i se bude prodávat v černé variantě i v provedení Iris Purple, které zaujme viditelným přechodem z fialové do modré. Na českém trhu se telefon objeví za 8 499 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama