holandska-policie-rozprasila-dalsi-gang-hackeru
Novinka Holandská policie rozprášila další gang hackerů

Holandská policie rozprášila další gang hackerů

Stančík Martin

Stančík Martin

9. 10. 2005 00:00 1

Holandská policie zadržela tři lidi podezřelé za vytváření "zombie sítě" s více než 100 000 počítači. Tyto byly využívány k útokům na firmy a hackování účtů na PayPal či aukci eBay.

Reklama

Hlavní podezřelý, devatenáctiletý muž a další dva spolupachatelé (22 a 27 let) byli zadrženi při domovní razii. Policie zabavila "několik počítačů, dokumenty, peníze a sportovní auto." Očekává se, že budou následovat další zadržení.

Skupina se nabourávala do osobních počítačů za použití trojského koně W32/Toxbot a následně tyto využívala hackování či zahlcení webových stránek (typickými oběťmi bývají online kasina). Vyšetřovatelé zatím zjistili minimálně jeden útok typu DDoS proti jedné americké firmě.

Podezřelí jsou také obviněni z toho, že se nabourali do "velkého množství účtů na eBay a PayPal." Podle policie si s antivirovými společnostmi hráli na kočku a myš.

Trojan Toxbot odesílal útočníkům všechny stisky kláves, které se na napadených počítačích odehrály. Antivirové společnosti se snažily pro svůj software vydat aktualizace, útočníci však vždy trojského koně přetvořili tak, že byl pro antiviry opět neviditelný.

Zdroj: The Register

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama