valve-zmeni-zpusob-oznacovani-her-s-nevhodnym-obsahem
Novinka Valve změní způsob označování her s nevhodným obsahem

Valve změní způsob označování her s nevhodným obsahem

Martina Lipertová

Martina Lipertová

6. 9. 2018 10:45

Společnost Valve informovala o několika zásadních změnách v prodejním kanálu Steam. Týkají se filtrování násilného a sexuálního obsahu ve hrách. 

Reklama

Zatím není známo, kdy nový způsob označování násilného a sexuálního obsahu bude uveden plošně, ale už víme, jak bude vypadat.

Možná nejdůležitější změnou je, že Steam nově bude vyžadovat, aby vývojáři jakýkoliv násilný či sexuální obsah ve hrách sami popisovali. Na obrázku níže je přesně vidět, jak by to mělo vypadat:

Valve změní způsob označování her s nevhodným obsahem
i Zdroj: PCTuning.cz

Valve je přesvědčená, že je důležité dát vývojářům prostor, aby mohli vysvětlit, jakým způsobem nevhodný obsah ve hře prezentují a poskytnout tak hráčům ještě více informací při zvažování nákupu. Tento popisek uvidíte vždy, jakmile se budete chtít dostat na stránku hry s nevhodným obsahem a to namísto tohoto popisu:

Valve změní způsob označování her s nevhodným obsahem
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby Valve mohla lépe postihovat vývojáře, kteří popisek u své hry, nebo případně i vydání své nové hry neberou vážně, také definovala pojem trolling. Z pohledu provozovatele Steamu se jedná o vývojáře, kteří se nesnaží vyvíjet hry v dobré víře, aby nás mohli pobavit, do čehož se všichni „záškodníci a vtipálkové“ velmi jednoduše vměstnají.

Poslední důležitá změna se týká uživatelských filtrů. Doposud hráči mohli při hledání nového obsahu ignorovat tři zadané štítky, nově to bude až 10 štítků. Tyto filtry navíc skutečně vyloučí všechny hry se zvolenými štítky, namísto aby ovlivňovaly pouze doporučení, jak tomu bylo doposud.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama