lego-ohlasilo-vzdelavaci-set-ktery-vase-dvoulete-dite-nauci-zakladum-programovani
Novinka Lego ohlásilo vzdělávací set, který vaše dvouleté dítě naučí základům programování

Lego ohlásilo vzdělávací set, který vaše dvouleté dítě naučí základům programování

Martina Lipertová

Martina Lipertová

29. 8. 2018 12:30

Máte doma dvouletého prcka a už jste ho naučili chodit na nočník a docílili jste i toho, že nevyžaduje dudlík? Bezva. Teď nadešel čas, abyste ho začali učit programování. A k tomuto kroku by vám měl pomoci nový herní set od Lega.

Reklama
Lego ohlásilo vzdělávací set, který vaše dvouleté dítě naučí základům programování
i Zdroj: PCTuning.cz

Herní set se jmenuje Lego Coding Express a učí předškolní děti, jak programovat hračky. Jedná se o vláček ve vzhledu housenky a trať, do které lze vkládat velké barevné stavební kostičky určené k programování. Prostřednictvím těchto kostiček můžete určit, jak se vlak bude pohybovat po trati.

K dispozici jsou modré, žluté, zelené, červené a bílé kostičky. Vláček jede po trati a čte, jak jsou kostičky postavené, načež se podle toho chová. Pokud přejede například přes zelenou kostičku, tak změní směr, pokud přejede přes modrou kostičku, tak načerpá energii atd.

Pokud k trati navíc připojíte speciální kostičku, mohou děti používat aplikaci pro tablety a vidět v ní animovanou verzi vlaku i všech jeho reakcí na základě postavených kostiček. Tato verze je ještě mnohem pestřejší, protože vláček v ní vypadá jako housenka, která na některých kostičkách například kýchá nebo spí.

Všechny kostičky lze samozřejmě jednoduše přestavovat a to i těsně před vlakem. Přeprogramovat samotné Lego Coding Express však nejde.

Lego Coding Express v současné chvíli můžete předobjednat v e-shopu LEGO a to za 189,9 dolarů (cca 4200 korun).

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama