samsung-zahajil-prodej-supervykonneho-galaxy-note9
Novinka Samsung zahájil prodej supervýkonného Galaxy Note9

Samsung zahájil prodej supervýkonného Galaxy Note9

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 8. 2018 11:00 2

V pátek se začal v Česku oficiálně prodávat nový chytrý telefon Galaxy Note9, který představuje to nejlepší z nabídky jihokorejského Samsungu. Novinka je však zatím k dispozici pouze v základním provedení s kapacitou 128 GB, na model s 512GB úložištěm si budou muset lidé ještě měsíc počkat.

Reklama

Devítku je možné zakoupit ve dvou barevných provedeních – v modré (Ocean Blue) a černé barvě (Midnight Black), kdy do prodeje přijdou i varianty růžová (Lavender Purple) a měděná (Metallic Copper) zatím nevíme. Galaxy Note9 s kapacitou 128 GB stojí 25 999 Kč, provedení s 512GB úložištěm pak vyjde na 32 499 Kč.

Největší změnou nového Note9 oproti loňskému modelu Note8 není zcela přepracovaný fotoaparát či dramaticky upravený design, ale odstranění největší slabiny. Smartphone dostal masivní 4 000mAh baterii (skoro o třetinu vyšší než loňský typ), což v nadupaném segmentu špičkových smartphonů Huawei zbavilo dlouhodobé výhody v delší výdrži na jedno nabití.

Samsung zahájil prodej supervýkonného Galaxy Note9
i Zdroj: PCTuning.cz

V Česku je telefon v prodeji ve verzi s vlastními čipy Exynos, zatímco USA a další regiony dostaly variantu s procesory Snapdragon 845. Na stejné úrovni jako u modelu Note 8 zůstala kapacita operační paměti – 6 GB. Samsung nicméně zvýšil kapacitu úložiště u základního modelu z 64 GB na 128 GB. Vylepšení se dočkalo dotykové pero S-Pen, které se nově připojuje k telefonu prostřednictvím bezdrátového standardu Bluetooth. Díky tomu může fungovat v podstatě také jako dálkový ovladač. Na zadní straně má přístroj duální optiku, která je složena ze dvou snímačů s rozlišením 12 Mpx. Díky tomu zvládá dvojnásobný bezztrátový zoom, což výrobce využil již dříve u modelu Galaxy S9+.

Zájemci o špičkový smartphone mohou počítač také se stereo reproduktory vyvinutými za účasti expertů ze společnosti AKG a zakřiveným displejem o úhlopříčce 6,4 palce s vysokým rozlišením 2 960 × 1 440 pixelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama