playstation-dostal-cenu-emmy
Novinka PlayStation dostal cenu Emmy

PlayStation dostal cenu Emmy

Stančík Martin

Stančík Martin

30. 9. 2005 00:00 5

Konzole Sony PlayStation dostala cenu Emmy za to, že jako první umožnila hraní ve 3D za pomoci polygonů.

Reklama

Ceny Emmy každoročně vyhlašuje US National Academy of Television Arts and Sciences (NATAS); PlayStation ji získal v kategorii Outstanding Achievement in Technology and Advanced New Media.

Firma Sony se svým PSOne (který je na trhu již od roku 1994 - od té doby bylo prodáno více než 100 milionů kusů těchto konzol) a PS2 dlouho dominovala ve světě herních zařízení; nyní však musí čelit konkurenci ze strany společností Microsoft a Nintendo, které se také zapojily do tohoto výdělečného byznysu, což dokazuje i fakt, že během tohoto a příštího roku všechny tři firmy vydají nové typy herních zařízení. Konzole nových generací slibují posunout 3D technologii zase o kousek dál.

PlayStation dostal cenu Emmy
i Zdroj: PCTuning.cz

"Když byl vývoj PlayStation One v devadesátých letech v počátcích, snili jsme o tom, že přeměníme 2D prostředí ve hrách na realistické 3D," říká prezident Sony Computer Entertainment Ken Kutaragi.

V dnešních hrách si tak i díky Sony a jejímu PSOne můžeme vychutnat velmi věrnou virtuální realitu. Uvidíme, s čím přijdou konzole další generace…

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama