pozor-na-ztratu-chytrych-telefonu-s-androidem-varuje-kaspersky-lab
Novinka Pozor na ztrátu chytrých telefonů s Androidem, varuje Kaspersky Lab

Pozor na ztrátu chytrých telefonů s Androidem, varuje Kaspersky Lab

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 8. 2018 16:30

Z dat, která uveřejnila společnost Kaspersky Lab, vyplývá, že ke krádeži či ztrátě mobilního zařízení dochází 1,5krát každou minutu. Během jediného měsíce je tak celkem nahlášeno 23 000 zařízení s operačním systémem Android jako ukradených nebo ztracených.

Reklama

Další průzkum Kaspersky Lab dokládá, že celosvětově zažily ztrátu nebo krádež svého zařízení 4 % lidí. Z toho se v 57 % případů ztráta týkala uživatelů mobilních zařízení s Androidem. 29 % uživatelů přišlo o notebook a 21 % o svůj iPhone.

„Počet ztracených nebo ukradených zařízení je enormní, zvlášť když si uvědomíme, že náš průzkum bere v úvahu pouze zařízení s Androidem a nainstalovaným řešením Kaspersky Lab Anti-Theft. 23 000 tak je pouze zlomkem celkového počtu mobilů a tabletů, o které každý měsíc uživatelé přijdou,“ říká Dmitry Aleshin, odborník ze společnosti Kaspersky Lab.

Pozor na ztrátu chytrých telefonů s Androidem, varuje Kaspersky Lab
i Zdroj: PCTuning.cz

Ochranu a pocit většího bezpečí mohou uživatelům poskytnout moderní bezpečnostní řešení, která v sobě zahrnují nástroje označované jako anti-theft. Díky nim mohou v případě ztráty zařízení zapnout alarm, uzamknout obrazovku nebo mobil dohledat prostřednictvím GPS. Pokročilá řešení dokonce umožňují pořídit fotografii, která může odhalit identitu podvodníka nebo místo, kde se nachází. „I navzdory všudypřítomným rizikům a dostupné pomoci ale tyto bezpečnostní prvky využívá pouze 22 % uživatelů,“ uzavírá Kaspersky Lab a doporučuje uživatelům svoje vlastní řešení Kaspersky Internet Security for Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama