fallout-shelter-je-zdarma-ale-na-mikrotransakcich-vydelala-temer-2-miliardy-korun
Novinka Fallout Shelter je zdarma, ale na mikrotransakcích vydělala téměř 2 miliardy korun

Fallout Shelter je zdarma, ale na mikrotransakcích vydělala téměř 2 miliardy korun

Martina Lipertová

Martina Lipertová

9. 8. 2018 10:00 2

Hry zdarma mohou vydělat spoustu peněz. Tak například populární titul Fallout Shelter na mikrotransakcích na platformách iOS a Android svému tvůrci a vydavateli k dnešnímu dni vydělal přes 93 milionů dolarů, tedy asi 2 miliardy korun. Uvedl to server Gamasutra s odkazem na výzkumnou společnost SensorTower. Recenzi Fallout Shelter si můžete přečíst na PC Tuningu.

Reklama

Zajímavé je, že příjmy se mezi platformy iOS (49%) a Android (51%) dělí prakticky rovným dílem. Přitom údajně až 59% všech příjmů pochází od hráčů z USA.

Fallout Shelter je zdarma, ale na mikrotransakcích vydělala téměř 2 miliardy korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro Bethesdu je ale jistě mnohem důležitější, že 15. června tohoto roku dosáhl denní příjem z Fallout Shelter 212 tisíc dolarů (cca 4,6 milionu korun), což je jen o pár tisíc dolarů méně, než tvoří její maximum ze 14. září 2015, kdy hra dosáhla příjmu 237 000 dolarů.

Pokles prodejů je i několik let po vydání skutečně velmi malý a hra stále vydělává velice slušné peníze. Pokud Fallout Shelter příjmy udrží na dosavadní úrovni, na konci roku by mohla atakovat zisk v hodnotě 100 milionů dolarů (2,2 miliardy korun).

A to ještě pořád není všechno. Vedle platformy iOS a Android je Fallout Shelter k dispozici také na PC, Xboxu One, PlayStationu 4 a Nintendu Switch. Celkové příjmy z těchto platforem bohužel známy nejsou, že i ony dohromady mohou udělat pěkný zisk.

Jelikož Bethesda (respektive mateřská společnost Bethesda ZeniMax) s Fallout Shelter dosáhla pořádného úspěchu, je celkem jasné, že ve vydávání her bude pokračovat. Na letos je připraveno vydání The Elder Scrolls: Blades.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama