specifikace-konzole-nintendo-revolution
Novinka Specifikace konzole Nintendo Revolution

Specifikace konzole Nintendo Revolution

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

25. 9. 2005 00:00 8

V poslední době se hodně mluvilo o válce next-gen konzolí Playstation 3 od Sony a Xboxu 360 od Microsoftu. Nesmíme však zapomínat, že je na trhu ještě další hráč, který nehodlá jen přihlížet, nýbrž nasadit svou vlastní konzoli. Je jím Nintendo a jeho Revolution.

Reklama

Přestože Nintendo Revolution si zakládá spíše na hratelnosti a zábavě, než na strhujících grafických orgiích, specifikace, jež se objevily na G4 Forums, vypadají docela lákavě:

  • Dvoujádrový procesor PowerPC s taktem 2,5GHz, 256kB L1 cache a 1MB L2 cache (spekuluje se o přítomnosti L3 cache)
  • 512MB 1T-SRAM, frekvence 700MHz
  • Grafické jádro RN520 od ATi (písmeno "N" znamená "Nintendo") na 600MHz, 256MB 1T-SRAM přibližně 1,2ns pamětí
  • PPU (Physics PhysX Processing Unit) s 32MB vlastní RAM

Grafické jádro se tedy zdá být na přibližně stejné úrovni, jako ATi Xenos, který používá Xbox 360. Čip RN520 má údajně 32 parallel floating-point shader dynamically scheduled pipelines ...zde jsou mé znalosti angličtiny krátké :(. Umí teoreticky vypočítat 500 miliónů polygonů za sekundu, ve hrách to bude však spíše něco okolo 100 miliónů za sekundu. Za jedinou vteřinu také RN520 atihne provést asi 50 miliard operací se shadery.

Přítomna je také samostatná zvuková karta podporující DD 5.1 - DTS 7.1, spekuluje se o 16MB vlastní operační paměti.

Nintendo Revolution bude také disponovat PPU jednotkou, která dodá hrám větší realističnost. Tím se vyrovnává PS3, jehož procesor CELL obstarává práci fyzického procesoru.

Zdá se, že PS3 oproti svým konkurentům zaostává se svým grafickým čipem RSX od nVidie, Xbox 360 zase postrádá výpočty fyziky, zkrátka se všude najdou chyby a nedostatky a zásadní roli v rozhodování bude hrát také cena. A co vy? Chystáte se zakoupit herní konzoli, nebo budete radši upgradovat vaše PC?

A zapoměl jsem připomenout jednu důležitou věc - informace jsou sebrány z diskuzního fóra, nemají ověřený zdroj a tudíž se nedají považovat za 100% správné...

Zdroj: G4 Forums, The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama