google-vyrobil-svuj-vlastni-bezpecnostni-klic-do-prodeje-pujde-koncem-srpna
Novinka Google vyrobil svůj vlastní bezpečnostní klíč, do prodeje půjde koncem srpna

Google vyrobil svůj vlastní bezpečnostní klíč, do prodeje půjde koncem srpna

Martina Lipertová

Martina Lipertová

30. 7. 2018 07:00 1

Společnost Google uvedla, že připravila svou vlastní verzi bezpečnostního klíče Titan Security Key. Stalo se tak jen pár dní poté, co se na internetu objevila informace, že žádný z 85 tisíc zaměstnanců Googlu nečelil phisingovému útoku od začátku roku 2017, kdy ve společnosti bylo zavedeno ověřování skrze bezpečnostní USB klíč.

Reklama

Titan Security Key bude dostupný ve dvou provedeních – s propojením USB a Bluetooth. Úkolem obou těchto klíčů je poskytnout druhou fázi zabezpečení prostřednictvím dvoufázového ověření. Vedle zadání svého hesla do zdířky USB nebo skrze Bluetooth připojíte fyzický klíč a pak již nepotřebujete náhodně generované kódy, která se vám posílají na mobil atd. Vstup potvrdíte zmáčknutím tlačítka na klíči a máte vystaráno.

Google vyrobil svůj vlastní bezpečnostní klíč, do prodeje půjde koncem srpna
i Zdroj: PCTuning.cz

Zcizení hesla může být pro hackery poměrně jednoduché, ukrást fyzický klíč je ale opravdu problém. Ani nemluvě o skutečnosti, že když o klíč přijdete, obvykle se o tom hned dozvíte, protože vám prostě chybí v kapse.

Společnost Google bezpečností klíče považuje jediný způsob dvoufaktorového ověřování, který je skutečně bezpečný.

Titan Security Key budete se bude prodávat v online obchodě Google a to nejpozději na konci srpna. Balení USB i Bluetooth klíče vás vyjde na 50 dolarů, samotný USB klíč na 20 dolarů a Bluetooth klíč na 25 dolarů.

Zdroj: Cnet 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama