kaspersky-lab-vice-nez-50-smartphonu-neni-chraneno-heslem
Novinka Kaspersky Lab: Více než 50% smartphonů není chráněno heslem

Kaspersky Lab: Více než 50% smartphonů není chráněno heslem

Martina Lipertová

Martina Lipertová

8. 7. 2018 10:45

Spousta lidí v současné době využívá mobilu či tabletu k tomu, aby měla přístup k online bankovnictví, e-mailům a sociálním sítím. Jen málokdo si však cenná data chrání tak, aby o ně nepřišel při ztrátě/krádeži telefonu, či při nějakém online útoku. Tato informace vyplynula z průzkumu Kaspersky Lab.

Reklama
Kaspersky Lab: Více než 50% smartphonů není chráněno heslem
i Zdroj: PCTuning.cz

Průzkum ruské kybernetické bezpečnostní společnosti ukázal, že heslem si své mobilní zařízení chrání méně než 48% lidí a jen asi 14% lidí si ve snaze zabránit neoprávněnému přístupu zašifruje své soubory a složky.

Průzkum dále ukázal, že jen 41% majitelů chytrých mobilních telefonů a tabletů provádí zálohování dat a jen 22% ve svém mobilu využívá funkci proti krádeži (anti-theft). 

Je zřejmé, že pokud člověk o takové zařízení přijde, celý jeho obsah včetně hesel, fotografií nebo zpráv se může dostat do nepovolených rukou.

Nastavení hesla, použití bezpečnostního zařízení a ochrany proti krádeži nezabere zase tak dlouho, takže pokud sami zvyšujete nepříznivé výsledky statistiky výše, doporučuji vám to změnit. 

Zdroj: 1, 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama