vitezem-t-mobile-rozjezdu-2018-je-mobilni-aplikace-glucly-pro-diabetiky
Novinka Vítězem T-Mobile Rozjezdů 2018 je mobilní aplikace Glucly pro diabetiky

Vítězem T-Mobile Rozjezdů 2018 je mobilní aplikace Glucly pro diabetiky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 6. 2018 05:00

Celostátním vítězem soutěže T-Mobile Rozjezdy se stal Pavel Buben, který chce svou aplikací Glucly usnadnit život všem nemocným cukrovkou.

Reklama

Osmatřicetiletý Pavel Buben z Dobříše, sám diabetik, vyvíjel uživatelsky přívětivou aplikaci nejdřív hlavně pro sebe. Do aplikace mohou uživatelé zaznamenávat jak úroveň glykémie, tak náladu, délku spánku, či sportovní aktivitu. Přehledné exporty pak mohou poslat lékaři, nebo předat v papírové formě. Glucly by mělo být během léta k dispozici v App Storu i v Google Play.

Odborná porota videla ve využití aplikace velký potenciál. „Uživatelsky příjemné prostředí i nezávislost na typu glukometru zpřístupňují aplikaci všem diabetikům a významně zjednodušují komunikaci s lékařem. Výsledkem může být efektivnější léčba,“ uvedla.

Do osmého ročníku T-Mobile Rozjezdů se přihlásilo celkem 483 nápadů, o 40 začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. „Letos jsme viděli spoustu skvělých nápadů, nejčastěji z oblasti designu, trávení volného času, ale řadu aplikací, spoustu nápadů pro síť IoT, internet věcí. Hitem bylo letos využití 3D tiskáren a laserového vypalování,“ komentovala Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Nejvíce účastníků je ve věku mezi 25-34 lety, tvoří polovinu (48%) všech přihlášek, druhou nejsilněji zastoupenou skupinou jsou lidé ve středním věku (35-44 let), 26 %. Mladí do 24 let tvoří 18 % letošních účastníků“, doplnila.

Vítězem T-Mobile Rozjezdů 2018 je mobilní aplikace Glucly pro diabetiky
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama