asus-cg32-31-5-monitor-se-4k-rozlisenim-a-adaptive-sync-pro-herni-konzole
Novinka Asus CG32: 31,5" monitor se 4K rozlišením a Adaptive Sync pro herní konzole

Asus CG32: 31,5" monitor se 4K rozlišením a Adaptive Sync pro herní konzole

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 6. 2018 15:45

Společnost Asus odhalila podobu a specifikace svého připravovaného monitoru zaměřeného na herní konzole, který se může pyšnit 31,5" panelem se 4K rozlišením a splněním specifikace DisplayHDR 600.

Reklama

Kromě vysokého rozlišení 3840 × 2160 obrazových bodů se může displej monitoru pochlubit také 10bitovými barvami, 95% pokrytím barevného prostoru DCI-P3 a jasem, který může dosahovat až na 600 cd/m2. Vzhledem k tomu, že monitor splňuje požadavky specifikace DisplayHDR 600, musí mít také hodnoty černé pod 0,10 cd/m2 a vysoký kontrastní poměr. 

Asus CG32: 31,5" monitor se 4K rozlišením a Adaptive Sync pro herní konzole
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavostí je nasvícení zadní strany displeje, které dokresluje dojem ze zobrazovaného obsahu a tomuto obsahu se přizpůsobuje, podobně jako tomu je u technologie Philips Ambilight. Celkem má monitor 38 adresovatelných RGB LED. I přes nižší obnovovací frekvenci se monitor může pyšnit podporou technologie Adaptive Sync. Adaptivní synchronizace s grafickou kartou se může pohybovat v rozsahu frekvencí mezi 40 a 60 Hz. 

Adaptive Sync je využitelné přes jedno rozhraní DisplayPort 1.2, nebo další tři HDMI 2.0 vstupy. Kromě těchto konektorů najdeme na zadní straně také čtyři porty USB 3.0, z nichž dva podporují nabíjení. Další zajímavostí je také stojan, který obsahuje odkládací plochu pro herní ovladače konzolí. Podporováno je ale samozřejmě i uchycení na zeď pomocí systému VESA. Asus prozatím neodhalil ani cenu monitoru, ani konkrétní datum vydání. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama