odstartovaly-kvalifikace-na-vodafone-mistrovstvi-ceske-republiky-v-mobilnich-hrach
Novinka Odstartovaly kvalifikace na Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách

Odstartovaly kvalifikace na Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 5. 2018 09:30 1

Agentura PLAYzone oznamuje první informace o Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Stejně jako v loňském roce, tak i letos se na brněnském výstavišti vedle nejlepších hráčů počítačových her sjedou i zástupci mobilního gamingu, aby se utkali o hodnotný prizepool ve hrách Clash Royale a Hearthstone.

Reklama

Samotný třetí ročník Vodafone MČR v mobilních hrách se letos odehraje pod záštitou partnerů Vodafone, Samsung a SanDisk. Stejně jako v loňském roce se celá akce bude konat po boku MČR v počítačových hrách na výstavišti v Brně, o víkendu 9. – 11. listopadu. Do té doby sice zbývá ještě spousta času, ovšem kvalifikace na tento turnaj jsou již v plném proudu nějaký ten měsíc. Každý týden již od února si hráči mohou zasoutěžit v kvalifikačních turnajích o pořádnou porci MČR bodů, věcné ceny i peněžní částky. Čtvrteční večery patří na portále PLAYzone.cz Hearthstone kvalifikačním turnajům, ty sobotní pak zase ovládlo Clash Royale. V obou hrách již proběhly tradiční Jarní Sklizně, které měly rekordní sledovanost, co se profesionálního mobilního gamingu na domácí scéně týče. Přenos probíhal z nového vysílacího studia a mimo jiné jste jej mohli shlédnout kromě streamu na Twitchi také na HbbTV Primy. Z každého z obou herních titulů postoupili přímo do bojů na MČR čtyři hráči.

Odstartovaly kvalifikace na Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Clash Royale

1) místo: UnSeen – postup na MČR + 4 000 Kč

2) místo: bRoCk – postup na MČR + 2 000 Kč

3) místo: Butimk – postup na MČR + 1 000 Kč

4) místo: Paradox – postup na MČR

Hearthstone

1) místo: Vlčák77 – postup na MČR + 7 000 Kč

2) místo: Findan – postup na MČR + 3 000 Kč

3) místo: Jarla – postup na MČR + 2 000 Kč

4) místo: Pokrovac – postup na MČR

V loňských kvalifikačních turnajích se utkalo téměř 12 000 hráčů a celé jejich počínání od začátku do konce sezóny na webu PLAYzone a MČR sledovalo dohromady přes půl milionu unikátních diváků. Streamované kvalifikační zápasy na twitchi pak sledovalo více než 70 000 fanoušků mobilního esportu.

Na samotném finále v Brně se v loňském roce sešlo dohromady 32 nejlepších hráčů oblíbených mobilních her Clash Royale a Hearthstone. Na místě jejich počínání sledovalo několik desítek tisíc nadšenců a online je pak živě sledovala celá scéna domácího mobilního gamingu. Celkový mediální dosah akce Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách přesáhl 2 miliony diváků.

Odstartovaly kvalifikace na Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Odstartovaly kvalifikace na Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně jako v loňském roce se bude letošní sezóna MČR v mobilních hrách točit okolo dvou hlavních titulů, Clash Royale a Hearthstone. Ovšem v aktuálním roce se na poli mobilního gamingu objevil nespočet nadějných nováčků, a tak toto číslo rozhodně nemusí být finálním údajem. Ohromný úspěch momentálně sklízejí Battle Royal tituly PUBG a Fortnite, které umožňují multiplatformové hraní. To propojilo hráče Fortnite na počítačích se zastánci herních konzolí a v neposlední řadě také právě s hráči Fortnite i PUBG na mobilních telefonech a tabletech. Mohly by tak nahradit například titul Vainglory, který v Brně zazářil naposledy v roce 2016, v tom minulém už na MČR ze soupisky her vymizel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama