domaci-asistent-od-applu-se-spatne-prodava
Apple Novinka Domácí asistent od Applu se špatně prodává

Domácí asistent od Applu se špatně prodává

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 4. 2018 16:00 1

Podle americké agentury Bloomberg tlumí společnost Apple výrobu chytrého reproduktoru HomePod. Důvodem má být slabý zájem ze strany spotřebitelů.

Reklama

Výrobce iPhonů zatím nic oficiálně nekomentoval, avšak o tom, že dojde k omezení dodávek HomePodu, se spekuluje už několik týdnů. Právě malá poptávka má být také důvodem, proč se chytrý reproduktor Applu zatím prodává pouze v USA, ve Velké Británii a v Austrálii.

Apple HomePod je nevelký všesměrový reproduktor vybavený inteligentním asistentem Siri, který dokáže obsluhovat chytrou domácnost (postavenou na platformě HomeKit) na základě hlasových povelů, které mu uživatel zadá. O snímání hlasu se stará šest mikrofonů, kdežto o okamžité reakce Siri na povely procesor A8. Ten se již dříve objevil v iPhonu 6. Reproduktor není samozřejmě určen pouze pro ovládání chytré domácnosti, ale vyhoví i milovníkům hudby – podporuje Apple Music a AirPlay 2.1.

Ve vybraných zahraničních státech, kde je HomePod dostupný, za něj případní zájemci zaplatí 349 dolarů (v přepočtu zhruba 7 200 Kč).

Domácí asistent od Applu se špatně prodává
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama