samsung-predstavil-spickove-modely-galaxy-s9-a-s9
Novinka Samsung představil špičkové modely Galaxy S9 a S9+

Samsung představil špičkové modely Galaxy S9 a S9+

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 2. 2018 07:30

Společnost Samsung na včerejší tiskovce odhalila nové vlajkové lodě Galaxy S9 a S9+, které představují přímou odpovědí na iPhone X. Všechny tuzemské obchody obě novinky již nabízí v rámci předobjednávky, oficiální start prodeje je naplánován na 16. března.

Reklama

Jak je z řádků výše již patrné, devítka se bude prodávat ve dvou různých provedeních, obě přitom budou patřit k tomu nejlepšímu, co bude na pultech obchodů k dostání. Menší S9 má 5,8palcový displej a větší verze S9+ 6,2palcový panel. V obou případech displeje telefonů poskytují hodnotu 2 960 × 1440 pixelů obrazových bodů.

Po výkonnostní stránce patří „devítky“ k naprosté špičce. To je zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 9810, který by měl být zároveň energeticky úspornější než starší čip použitý v modelech S8(+). Největší vylepšení u nově představené generace Galaxy S se týká fotoaparátů. Hlavní 12Mpx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou.

Užší clona má hodnotu f/2.4 a měla by pomoci s fotkami za plného slunečního světla, kdežto široká clona f/1.5 se hodí pro snímky za snížených světelných podmínek. Galaxy S9+ pak má na svých zádech místo jednoho objektivu hned dva. Konkrétně primární snímač doplňuje teleobjektiv se světelností f/2.4, který má napomoci dokonalým hrátkám s hloubkou ostrosti. Přední fotoaparát je u obou modelů stejný, tedy osmimegapixelový se světelností f/1.7. Telefony také zvládnou točit zpomalená videa při snímkovací rychlosti 960 záběrů za sekundu.

Snímač otisků prstů se posunul pod fotoaparát, kam se lépe hodí. Obě novinky od Samsungu v oblasti zabezpečení dat nabízí i skener oční duhovky a funkci rozpoznávání obličeje. Oba způsoby je možné nově kombinovat. Opomenout zmínit nesmíme ani stereo reproduktory vyvinuté ve spolupráci s experty ze společnosti AKG.

Samsung představil špičkové modely Galaxy S9 a S9+
i Zdroj: PCTuning.cz

Operační paměť má u S9 hodnotu 4 GB, větší a dražší S9+ má operační paměť 6 GB.  Pro uživatelská data bude papírově připraveno 64GB úložiště.

Galaxy S9 v základu vyjde na 21 999 Kč. Větší S9+ stojí v tuzemských obchodech 24 499 Kč. Do prodeje se smartphony oficiálně dostanou 16. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama