do-prodeje-vstoupila-levna-nokia-2
Novinka Do prodeje vstoupila levná Nokia 2

Do prodeje vstoupila levná Nokia 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2018 14:30

Firma HMD Global v ČR oficiálně spustila prodej očekávaného modelu značky Nokia. Jde o zatím cenově nejdostupnější smartphone této značky. Jmenuje se Nokia 2 a jeho předností je především dlouhá výdrž baterie. Plusem je i příznivá cena.

Reklama

Nová Nokia 2 má základní výbavu, ale pro zákazníky si připravila i několik lákadel. Nechybí odolná konstrukce s rámem vyrobeným z jednoho bloku hliníku a polykarbonátovými zády. Displej telefonu je pětipalcový s HD rozlišením 1 280 x 720 obrazových bodů. Použit je nepříliš výkonný, ale zároveň energeticky nenáročný procesor Snapdragon 212. Použitý čipset mimo jiné podporuje technologie volání přes LTE sítě (VoLTE) a přes WiFi (VoWifi).

Dvojka má jen 1 GB operační paměti. Od smartphonu tak nelze čekat bleskové reakce. Papírová hodnota uživatelského úložiště je 8 GB, ze kterého však značnou část uzme operační systém Android 8.0 Oreo. Naštěstí jsou podporovány microSD karty. Hlavní foťák je osmimegapixelový, čelní má rozlišení pět megapixelů. Na snímky, od kterých nečekáte žádné zázraky, tato kombinace jistě postačí.

Kromě atraktivní ceny má Nokia 2 v rukávu ještě jeden trumf: obří baterii. Díky 4100mAh akumulátoru se uživatelé mohou těšit až na dvoudenní používání na jedno nabití.

Doporučená cena Nokie 2 pro český trh je stanovena na 2 999 korun s DPH.

Do prodeje vstoupila levná Nokia 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama