apple-homepod-miri-do-prodeje
Apple Novinka Apple HomePod míří do prodeje

Apple HomePod míří do prodeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 1. 2018 08:00

Apple se již brzy zařadí po bok firem jako Amazon nebo Google, které prodávají vlastní osobní digitální asistenty ovládané hlasem v domácím reproduktoru. Do předprodeje HomePod vstoupil v pátek 26. ledna, první dodávky k zákazníkům americká firma očekává o čtrnáct dní později, v pátek 9. února. Na českém trhu zatím novinka dostupná nebude, překážkou je chybějící plně lokalizovaná Siri.

Reklama

HomePod si odbyl premiéru už loni v červnu. Na pultech obchodů se měl objevit ještě před Vánoci, nakonec to ale Apple nestihl a se zařízením, které by mohlo způsobit revoluci, jako před lety chytrý telefon iPhone, se tak setkáme až v únoru.

Apple HomePod je nevelký všesměrový reproduktor vybavený inteligentním asistentem Siri, který dokáže obsluhovat chytrou domácnost (postavenou na platformě HomeKit) na základě hlasových povelů, které mu uživatel zadá. O snímání hlasu se postará šest mikrofonů, zatímco o okamžité reakce Siri na povely procesor A8, který se objevil v iPhonu 6. Reproduktor není samozřejmě určen pouze pro ovládání chytré domácnosti, ale i pro poslech hudby – podporuje Apple Music a AirPlay 2.1.

Americký Apple uvedením HomePodu dohání konkurenci. Už před dvěma roky byl představen například konkurenční model Amazon Echo a loni se začalo prodávat zařízení Google Home.

Apple si svůj inteligentní reproduktor cení na 349 dolarů (zhruba 7 100 Kč), což je výrazně více než u konkurence (např. Home stojí 129 dolarů).

 Apple HomePod míří do prodeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama