blu-ray-mechaniky-jiz-pristi-rok
Novinka Blu-Ray mechaniky již příští rok

Blu-Ray mechaniky již příští rok

Novák Radek

Novák Radek

19. 8. 2005 00:00 8

Benq a Sony oznámili, že jsou připraveni vyrábět a uvést na trh BD-ROM mechaniky již během prvního pololetí příštího roku.

Reklama

Viceprezident společnosti Benq oznámil, že již příští rok se chystá uvést na trh BD-ROM optické mechaniky – a to buď v prvním nebo druhém čtvrtletí. Stejnou informaci uvedla i SONY – jeden z klíčových členů Blu-ray Disc Association (BDA).


Blu-Ray mechaniky již příští rok
i Zdroj: PCTuning.cz


prototyp Blu-Ray vypalovací mechaniky od Benq, zdroj: Digi Times

Oba výrobci tak dávají najevo svou podporu a důvěru v tento formát i když ještě není vůbec zřejmé, kdo se stane nástupcem stávajícího formátu DVD. Druhým formátem, který se o to pokouší je HD-DVD. Šance jsou zatím vesměs vyrovnané, spíše ve prospěch Blu-Ray, který získal důvěru jedněch z největších filmových studií Universal Studios a Fox Entertainment, jež je zásadní.

Na druhé straně barikády, Sanyo uvedlo, že hodlá v prvním čtvrtletí vyrábět čipset které mají být součástí HD-DVD mechanik – tímto tak zase dává najevo svou podporu tomuto formátu.

Lite-On se ještě nerozhodl, který formát podporovat, nicméně i tak příští rok, podle toho jak se situace vyvine hodlá mechaniky s modrým laserem uvést na trh – ať již Blue-Ray či HD-DVD.

Každopádně současná situace nesvědčí nikomu, ani výrobcům, ani uživatelům a tak čím dříve se mezi těmito formátovými rivaly rozhodne, tím lépe.

Zdroj: Digi Times, X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama