samsung-predstavi-v-ramci-ces-2018-exynos-9810-s-optimalizaci-pro-ai
Novinka Samsung představí v rámci CES 2018 Exynos 9810 s optimalizací pro AI

Samsung představí v rámci CES 2018 Exynos 9810 s optimalizací pro AI

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 1. 2018 17:00

V předvečer zahájení letošního ročníku veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 se společnost Samsung pochlubila novým členem rodiny čipsetů Exynos.

Reklama

Novinka z řady procesorů (AP) Exynos 9 ponese číslovku 9810 a bude vystavěný na 10nm FinFET výrobním procesoru z domácích křemíkových slévaren Samsungu. Oproti současným čipům má být výkonnější, mít lepší (rychlejší) modem a lépe zpracovávat obrázky pomocí softwaru založeného na technologii hlubokého učení. 

Samotná procesorová část má nabídnout osm jader v konfiguraci "big.LITTLE". Čtyři jádra na taktu 2,9 GHz zde mají zajišťovat výkon, zatímco čtyři zbývající jádra jsou optimalizovány pro zlepšení energetické účinnosti. Celkově Samsung tvrdí, že se zde zdvojnásobila výkonnost při využití jednoho jádra a v aplikacích využívajících více jader se dočkáme zhruba 40 % nárůstu. Čipset v sobě integruje i nové technologie, které umožňují rozpoznávat lidi, či objekty při pořizování fotografií a tím je kategorizovat. Nechybí ani integrace video kodeku s podporou 10bit HEVC. Samsung dále uvádí, že čip je schopen nahrávat a přehrávat videa v UHD při 120 FPS. 

Samsung představí v rámci CES 2018 Exynos 9810 s optimalizací pro AI
i Zdroj: PCTuning.cz

K dispozici je také podpora skenování obličeje. Exynos 9810 bude mít také samostatný procesor pro zpracování biometrických informací tak, aby byly odděleny od ostatních částí. Dále se můžeme těšit na LTE modem Cat.18 s teoretickou rychlostí stahování až 1,2 Gb/s a uploadem až 200 Mb/s. Podporována má být kombinace až šesti pásem. Modem má také podporu 4x4 MIMO a 246-qam.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama