samsung-predstavi-prvni-prohnuty-qled-monitor-s-rozhranim-thunderbolt-3
Novinka Samsung představí první prohnutý QLED monitor s rozhraním Thunderbolt 3

Samsung představí první prohnutý QLED monitor s rozhraním Thunderbolt 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 1. 2018 12:30

Společnost Samsung rozšíří na veletrhu CES 2018 u své řady zahnutých monitorů možnosti konektivity i výkonu a ukáže zde novinku CJ791 podporující připojení pomocí standardu Thunderbolt 3 od Intelu.

Reklama

Monitor CJ791 se vyznačuje tenkými postranními rámečky a úhlopříčkou 34 palce, kde se rozprostírá vysoké rozlišení 3 440 × 1 440 pixelů. Poměr stran použitého QLED panelu je 21:9. Dále výrobce zmiňuje široké pozorovací úhly, věrnou reprodukci barev pokrývající 125 % barevného prostoru sRGB, 4ms odezvu a poloměr zakřivení 1500R.

Uživatelé CJ791 mohou monitor připojit k přenosnému počítači pomocí jediného kabelu Thunderbolt 3 bez nutnosti zapojovat jakékoli další kabely. Thunderbolt 3 umožňuje uživatelům připojit kompletní ekosystém sestávající se z dokovacích stanic, displejů a periferních zařízení včetně zařízení Apple, laptopů podporujících USB typ-C a dalšího příslušenství, jako jsou přenosné disky či externí grafické karty. Přes rozhraní Thunderbolt 3 je z CJ791 také možné napájet připojený laptop, a to výkonem až 85 wattů.

V neposlední řadě Samsung CJ791 nabídne i několik integrovaných funkcí určených pro hráče, zejména potom herní režim, který by měl dynamicky upravovat obraz pro každou jednotlivou scénu, aby byla reprodukce herního prostředí co nejrealističtější. Alespoň tak to uvádí výrobce.

V České republice bude monitor Samsung CJ791 dostupný od května 2018 za doporučenou maloobchodní cenu 24 990 Kč.

Samsung představí první prohnutý QLED monitor s rozhraním Thunderbolt 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama