zotob-napadl-radu-americkych-medii
Novinka Zotob napadl řadu amerických médií

Zotob napadl řadu amerických médií

Docekal

Docekal

17. 8. 2005 00:00 3

Červík Zotob podle čerstvých informací napadl řadu velkých amerických mediálních společnosti - CNN, ABC network či New York Times

Reklama

Zotob (viz Červík napadá Windows počítače s pomocí Plug-and-Play) napadající Windows 2000 počítače nezáplatované na Plug-and-Play chybu prý zaútočil na některé velká americká média - InternetNews.com cituje mezi napadenými CNN, ABC Network i New York Times - jde přitom o druhou variantu (Zotob.B)

Samotné CNN potvrzuje infikované systémy a uvádí i jméně některých dalších napadených firem. Počítače v CNN v New Yorku a Atlantě se vlivem napadení virem samy začaly restartovat a CNN bylo nuceno upravit vysílací schéma. Agentura Bloomberg doplňuje další firmy - SBC Communications, kde byly napadeny počítače v zákaznickém centru. Mezi napadenými společnostmi je citováno i Associated Press či Caterpillar Inc.

Náprava znemožnující Zotob viru činnost byla přitom zveřejněna již před týdnem. Virus navíc není schopen napadnout počítače chráněné firewallem - citované společnosti byly pravděpodobně napadeny zevnitř vlastními počítači. Nejčastěji se tak děje, pokud do sítě "přijde" zvenčí notebook některého ze zaměstnanců, který nebyl ani opraven ani nemá vpořádku bezpečnostní nastaveni (firewall).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama