blizzard-kritizovan-za-invazi-do-pocitacu-hracu-wow
Novinka Blizzard kritizován za invazi do počítačů hráčů WoW

Blizzard kritizován za invazi do počítačů hráčů WoW

Docekal

Docekal

17. 8. 2005 00:00 3

Kontrola počítačů hráčů WoW na přítomnost software určeného k podvádění při hře naráží na negativní ohlasy samotných hráčů

Reklama

Když v roce 2000 zkoušel podobnou taktiku Verant Interactive v rámci populární onlinovky EverQuest, skončilo to fiaskem. Blizzard se může k fiasku dopracovat také velmi snadno - software kontrolující obsah počítačů hráčů hry World of Warcraft je totiž problém. A Blizzard se může dušovat jak chce, že je to jenom kontrola na přítomnost software určeného k podvádění ve hře. Jediné plus se mu musí přiznat. Skutečnost, že bude "slídit" po vašem disku, uvádí v licenčním ujednání.

Samozřejmě, pro Blizzard jsou podvodní hráčí velký problém - a najít je a znemožnit jim páchat nepravosti, to je oříšek. Není tedy příliš divu, že Blizzard zvolil taktiku hlídat aktivně (řekněmě spíše hledat) v rámci počítačů samotných hráčů. Na druhou stranu jde ale o princip - proč by jakákoliv společnost měla prohledávat právě "můj" pevný disk? A proč bychom jedné společnosti měli "věřit" a druhé ne? Budete-li věřit Blizzardům, budete věřit například Microsoftu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama