v-cr-se-zacala-prodavat-spickova-nokia-8
Novinka V ČR se začala prodávat špičková Nokia 8

V ČR se začala prodávat špičková Nokia 8

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 10. 2017 15:30

Značka Nokia se naplno vrátila do světa smartphonů. Po třech zařízeních nižší a střední třídy představila v srpnu telefon, který uspokojí i náročné uživatele. Model s označením 8 přináší například procesor Snapdragon 835 podpořený 4 GB RAM či duální fotoaparát s logem Carl Zeiss. Nyní se tento skvěle vybavený kousek dostává na pulty tuzemských obchodů.

Reklama

Doporučená cena pro český trh je stanovena na 15 999 korun včetně DPH.  Za uvedenou částku Nokia 8 nabízí QHD displej s úhlopříčkou 5,3palce a dvojici třináctimegapixelových snímačů s optikou Zeiss.  Jeden je barevný, druhý černobílý. Oba dva senzory mají shodnou světelnost f/2.0 a disponují ostřením pomocí fázového posuvu a infračerveným měřičem vzdálenosti.

O pohon smartphonu se stará procesor Snapdragon 835, spojený se 4GB operační pamětí a uživatelským úložištěm kapacity 64 GB. Nechybí slot pro paměťové karty, Bluetooth ve verzi 5.0, NFC či podpora sítě LTE Cat. 9, ale na internet se lze samozřejmě připojit i přes WiFi 802.11 a/b/g/n/ac.

V českých obchodech je Nokia 8 dostupná v matně modré a ocelově šedé barevné variantě.

 V ČR se začala prodávat špičková Nokia 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama