huawei-mate-10-pro-uz-neni-tajemstvim
Novinka Huawei Mate 10 Pro už není tajemstvím

Huawei Mate 10 Pro už není tajemstvím

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 10. 2017 17:00 1

Už za týden, tedy 16. října, představí Huawei své nové top modely Mate 10. Základem nabídky řady bude pro značku už tradiční verze s označením Lite. Do prodeje se však chystá i běžný Mate 10 a vrcholné provedení s přídomkem Pro.

Reklama

Letošní sestava nejlepších smartphonů je téměř kompletní. Už se čeká jen na rodinu Mate 10 od čínského Huaweie. To, s čím tento výrobce vyrukuje, víme už delší dobu. Nyní do skládačky specifikací přibyl poslední údaj, a to kapacita baterie modelu Mate Pro. Huawei se na svém Twitteru pochlubil tím, že akumulátor dostane hodnotu 4 000 mAh, což má bohatě stačit na to, abyste zařízení nemuseli během perného pracovního dne telefon dobíjet.

Z dřívějších zpráv víme, že Mate Pro dostane procesor Kirin 970, u kterého bude kladen velký důraz na umělou inteligenci. Chybět nemá ani bezrámečkový displej s rozlišením 2 880 × 1 440 px či dvojitý fotoaparát, opět vyladěný Leicou. Světelnost jednoho z fotoaparátů má být f/1.6 a počítat můžeme i s laserovým zaostřováním. Další výhodou Mate 10 Pro bude zvýšená odolnost se stupněm krytí IP68.

Nejlepší Huawei všech dob se do prodeje se dostane až v prosinci a to asi jen na některých trzích. Cena se má pohybovat okolo 1 110 dolarů, tedy v přepočtu těsně pod částkou 30 000 korun. Konečná prodejní česká cena však bude zřejmě ještě vyšší.

#ThatFeelingWhen your battery lasts all day on a single charge…#HuaweiMate10 coming 16th October 2017. pic.twitter.com/m0zmyIDk5k

— Huawei Mobile (@HuaweiMobile) October 5, 2017

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama