lenovo-uvedlo-na-cesky-trh-novou-generaci-thinkpadu-x1-carbon
Novinka Lenovo uvedlo na český trh novou generaci ThinkPadu X1 Carbon

Lenovo uvedlo na český trh novou generaci ThinkPadu X1 Carbon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 6. 2017 14:00 2

Počítač je díky šasi posílenému uhlíkovými vlákny ještě lehčí než jeho předchůdce, aniž by však cokoli ztratil na odolnosti a všestrannosti. Přináší také ještě vyšší výkon, který zajistí sedmá generace procesorů Intel Core a výhodou jsou také široké možnosti konektivity.

Reklama

Nový ThinkPad X1 Carbon ohromí už hmotností 1,12 gramu a profilem tenkým jen 15,95 milimetru. To nejdůležitější se ale skrývá uvnitř.

Uvnitř zařízení, které v těle s rozměry typickými pro notebooky se 13,3palcovou obrazovkou přináší QHD (2 560 × 1 440 px) displej s úhlopříčkou 14 palců, se ukrývá sedmá generace procesorů Intel Core (Kaby Lake) a operační paměť v kapacitě až 16 GB.

O konektivitu se postarají dva rychlé porty Thunderbolt 3, pomocí kterých lze nejen posílat data a připojovat příslušenství, ale také nabíjet. Kromě toho disponuje ThinkPad X1 Carbon LTE modemem zajišťujícím prakticky neomezenou dostupnost internetu.

Před odcizením nebo zneužitím chrání data hned několikanásobná hráz posílená o biometrickou autentizaci. Tu kromě dotykové čtečky otisků prstů nebo technologie Windows Hello, která umožňuje rychlé a bezpečné připojení pomocí úsměvu či dotyku, posiluje také nová infračervená kamera s pokročilou technologií rozpoznávání obličeje.

Pomyslnou třešničkou na dortu, která podtrhuje vynikající dojem z nového Ultrabooku X1 Carbon, je baterie. Díky její výdrži až 15,5 hodiny na jedno nabití zvládnete bez problémů den nabitý pracovními povinnostmi.

Dostupnost a cena

Nový Lenovo ThinkPad X1 Carbon je na českém trhu dostupný za cenu od 51 390 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama