tp-link-tl-wr902ac-miniaturni-dvoupasmovy-wifi-router-s-podporou-3g-4g
Novinka TP-Link TL-WR902AC: miniaturní dvoupásmový WiFi router s podporou 3G/4G

TP-Link TL-WR902AC: miniaturní dvoupásmový WiFi router s podporou 3G/4G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 6. 2017 14:00

Na český trh zamířil WiFi router TP-Link TL-WR902AC v provedení „nano“. Miniaturní router napájený z rozhraní USB je vhodný na cesty, pro příležitostné použití nebo časté přenášení. Pokryje signálem jednu středně velkou místnost a je určený především pro použití s tablety, chytrými telefony, přenosnými herními konzolemi a jinými přenosnými elektronickými bezdrátovými zařízeními.

Reklama

Ačkoli se schová do dlaně jedné ruky, podporuje více bezdrátových režimů a nabízí přenosovou rychlost až 733 Mbit/s ve standardu 802.11ac, pohodlně dostačující pro všechny běžné činnosti včetně streamování videa a online her. Do USB portu lze zapojit mobilní 3G/4G modem pro přístup k internetu skutečně kdekoli. Zařízení může sloužit i jako powerbanka pro dobíjení jiných zařízení, např. mobilních telefonů, prostřednictvím portu USB.

TL-WR902AC podporuje několik provozních režimů: router – po připojení k ethernetu nebo 3G/4G USB modemu vytvoří soukromou bezdrátovou síť, která má navenek pouze jednu IP adresu, hotspotu – po připojení k veřejnému přístupovému bodu vytvoří soukromý hotspot, extender – pro rozšíření pokrytí signálem, klient – jako bezdrátový adaptér pro připojení zařízení, která nemají vlastní WiFi modul, a přístupový bod – pro domácí bezdrátovou síť.

Router lze napájet buď ze síťového adaptéru nebo z počítače či powerbanky mikro USB kabelem. Druhý, multifunkční USB port umožňuje sdílet soubory a multimédia mezi různými počítači prostřednictvím internetového prohlížeče. USB port může sám sloužit pro napájení jiných zařízení, jako jsou mobilní telefony, tablety, GPS navigace apod.

TP-Link TL-WR802N nabízí také šifrování WPA-PSK/WPA2-PSK až se 152bitovým klíčem. Proti případným útočníkům uživatele chrání i vestavěný firewall a možnost nastavení filtru IP adres, MAC adres a domén.

V České republice se miniaturní router TP-Link TL-WR802N prodává za zhruba 900 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama