western-digital-zvysi-nabidku-na-divizi-toshiby
Novinka Western Digital zvyší nabídku na divizi Toshiby

Western Digital zvyší nabídku na divizi Toshiby

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 6. 2017 05:30

Western Digital plánuje zvýšit nabídku na čipovou divizi firmy Toshiba na nejméně dva biliony jenů (423,7 miliardy Kč). Nabídka by měla být předložena do čtvrtka, kdy má japonský konglomerát vybrat preferovaného uchazeče. Uvedla to agentura Reuters.

Reklama

Toshiba chce prodejem divize čipů získat peníze na pokrytí ztrát americké jaderné divize Westinghouse. Podle zdrojů Toshiba upřednostňuje nabídku výrobce čipů Broadcom, který se spojil s americkým investičním fondem Silver Lake a nabízí za divizi 2,2 bilionu jenů.

Western Digital provozuje s Toshibou v rámci společného podniku velkou továrnu na paměťové čipy v západním Japonsku. Podle některých zdrojů je firma důležitá pro úspěšné dokončení prodeje divize. Obě firmy se však dostaly do sporu kvůli snaze Toshiby divizi prodat v aukci. Western Digital usiluje o mezinárodní arbitráž, protože Toshiba podle něj porušila smlouvu o společném podniku, když se zabývá externími nabídkami. Western Digital rovněž tvrdí, že prodej se nemůže uskutečnit bez jeho souhlasu.

Zdroj: CTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama