jak-co-nejlevneji-udelat-tb-pole
Novinka Jak co nejlevněji udělat TB pole?

Jak co nejlevněji udělat TB pole?

Docekal

Docekal

18. 7. 2005 00:00 13

Otázku z titulku pokládá Petr (Pixy) Staníček a vy mu můžete pomoci - mě by to nakonec zajímalo také. Petra k této otázce vyprovokovala má úvaha Terabyte by bylo tak akorát z konce minulého týdne

Reklama

Petr (Pixy) Staníček se ptá jak co nejlevněji udělat TB pole - chce přitom něco podstatně jednoduššího, než nad čím jsem uvažoval já minulý týden (Terabyte by bylo tak akorát). Chce totiž TB nadoma, já chtěl TB do kapsy. Každopádně mám za to, že TB by se i nadoma hodil - zejména pokud by byl levný a jednoduše poříditelný. Skladovat (a archivovat) věci po DVD nebo jiných "zálohovacích" médiích je přeci jenom nešikovné - dělám to tak sám a čas od času lovím něco z několika desítek DVD. A i přes důslednou "katalogizaci" to je otravný proces.

Jak byste se tedy vypořádali s potřebou jednoho TB diskové kapacity (bezpečné kapacity, takže rozhodně nějaký dobrý RAID) za nízkou cenu - a pokud možno ještě v provedení, které byste si mohli nechat běžet doma. Takže malé a tiché. A pochopitelně, snadné na zprovoznění i údržbu - tak aby to zvládl i běžný BFU?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama