anti-spyware-koalice-v-tom-chce-udelat-jasno
Novinka Anti-Spyware koalice v tom chce udělat jasno

Anti-Spyware koalice v tom chce udělat jasno

Docekal

Docekal

12. 7. 2005 00:00 3

Jak se pozná spyware? Je právě tahle pomůcka spyware? A není tohle spyware náhodou užitečná pomůcka? Anti-Spyware koalice v tom chce udělat jasno. A vy do toho můžete také mluvit

Reklama

Anti-Spyware Coalition založily společnosti Microsoft, EarthLink, McAfee a Hewlett-Packard - a definice spyware je podle nich (zhruba) tato :

Spyware omezuje uživatelovu kontrolu a má vliv na použitelnost [jeho počítače], soukromí nebo bezpečnost [jeho počítače]; používá prostředky jeho systému, včetně programů instalovaného na jeho počítači a používá nebo šíří jeho osobní či jinak citlivé informace.

Právě tato definice by měla pomoci v boji proti spyware - současný boj se totiž často točí okolo toho, že tvůrce anti-spyware některý program označí za spyware a prozměnu tvůrce tohoto programu začne hlasitě protestovat - a to pochopitelně zejména v případě, kdy jde o nefalšované spyware. Zda výše uvedená definice k nečemu bude samozřejmě ukáže čas. Skutečnost je taková, že uživatel, který se měl možnost se spyware setkat, rozhodně nemá nejmenší problém daný program za spyware označit. Většinou to doprovodí i velmi hlasitými slovy na adresu jeho tvůrců.

Každopádně Ant-Spyware koalice zveřejnila definici spyware (PDF dokument) za účelem možného veřejného komentování - pokud chcete, můžete se vyjadřovat :)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama