prodeje-iphonu-zaostaly-za-ocekavanim
Apple Novinka Prodeje iPhonů zaostaly za očekáváním

Prodeje iPhonů zaostaly za očekáváním

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 5. 2017 14:00

Americká společnost Apple ve druhém finančním čtvrtletí zvýšila tržby i zisk o téměř pět procent. Zaznamenala však překvapivý pokles prodeje chytrých telefonů iPhone, analytici přitom čekali růst.

Reklama

Tržby společnosti Apple se ve čtvrtletí, které skončilo 1. dubna, zvýšily z 50,56 miliardy dolarů na 52,90 miliardy dolarů. Čistý zisk stoupl na 11,03 miliardy dolarů z 10,52 miliardy dolarů před rokem. I přes pozitivní hospodářské výsledky však akcie amerického gigantu oslabily. A to z důvodu, že prodal méně iPhonů. Zatímco loni ve stejném kvartálu firma vykázala prodeje v objemu 51,19 milionu iPhonů, letos to bylo „jen“ 50,76 milionu iPhonů. Analytici společnosti FactSet počítali s nárůstem prodejů až k 52,27 milionu kusů.

Nedařilo se ani iPadům, kterých se za první tři měsíce aktuálního roku prodalo zhruba 8,9 milionu kusů, což je přibližně počtu o třináct procent méně než před rokem.

Appleu se naopak dařilo v segmentu softwaru a služeb, kam patří iTunes, AppStore, iCloud, Apple Care a Apple Pay. Tržby této divize vzrostly na 7,04 miliardy dolarů (loni ve stejném období 5,99 miliardy).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama