nvidia-fcat-vr-aplikace-pro-testovani-vaseho-pc-pro-potreby-vr
Novinka Nvidia FCAT VR: aplikace pro testování vašeho PC pro potřeby VR

Nvidia FCAT VR: aplikace pro testování vašeho PC pro potřeby VR

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 3. 2017 16:30

Nvidia představila svůj nový nástroj, který má uživatelům, nadšencům, recenzentům, ale i vývojářům a výrobcům hardwaru umožnit spolehlivě otestovat PC pro potřeby VR.

Reklama

Jinými slovy slouží jako nástroj k testování her pro VR prostředí, což je u virtuální reality mimořádně důležité vzhledem k tomu, že jakékoliv zaseknutí obrazu a pokles počtu snímků za vteřinu v prostředí VR může mít nežádoucí účinky na oči a může dokonce vyvolávat nevolnost. Plynulost VR tedy musí být samozřejmostí, což právě FCAT VR může otestovat.

Nvidia FCAT VR: aplikace pro testování vašeho PC pro potřeby VR
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jedná se navíc o první plnohodnotný nástroj pro testování aplikací pro virtuální realitu. FCAT VR umí správně číst údajně z ovladačů, umožňuje Event Traking přímo ve Windows (ETW) a má přímé spojení s rozhraními pro Oculus Rift a měřit může také výkon SteamVR pro HTC Vive pro přesná data na všech grafikách.

Díky datům, které FCAT VR poskytuje, můžou uživatelé tvořit grafy a analyzovat data o poklesech framerate a obecně odhalovat potenciální chyby ve hrách v prostředí VR. Nástroj navíc naštěstí není vázaný pouze na grafické karty od Nvidia. Stáhnout si ho lze ze stránek GeForce.com.

Zdroj: Nvidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama