intel-chysta-procesory-atom-c3000-vybavene-az-16-jadry
Novinka Intel chystá procesory Atom C3000 vybavené až 16 jádry

Intel chystá procesory Atom C3000 vybavené až 16 jádry

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 2. 2017 15:00 6

Mnohé dřívější modely procesorů z rodiny Intel Atom, které byly využívány třeba v netboocích, byly často poddimenzované a zařízení s nimi byla pomalá a často nestačila ani na běžné úlohy. Intel ale hodlá značce Atom vylepšit renomé tím, že vyvíjí mnohem výkonnější řešení pod značkou Atom.

Reklama

Mělo by jít o procesory série Atom C3000, které by se v nejvyšších konfiguracích mohli pochlubit i 16 procesorovými jádry. Navíc se u nich prý máme dočkat také některých prémiových funkcí, které doposud známe pouze z Xeonů, jako je virtualizace hardwaru, nebo technologie RAS, která by měla zajistit vyšší spolehlivost. 

Intel chystá procesory Atom C3000 vybavené až 16 jádry
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tyto čipy by měly najít uplatnění zejména ve dvou sektorech a to v oblasti NAS a internetu věcí (IoT). Procesory totiž budou díky vysokému počtu jader vynikajícím nástrojem pro práci s několika paralelními datovými toky. Počítat samozřejmě nemůžeme s vysokou pracovní frekvencí, jako u prémiových řad CPU Intel Core.

Doufejme jenom, že řadu C3000 nepotká stejný osud jako Atom C2000. Starší řada totiž vykazovala chyby a selhání v důsledku konstrukčních vad. Intel se ale více zaměřil na kontrolu kvality a můžeme tedy očekávat kvalitnější produkt. Nová série Atomů by měla dorazit na trh v druhé polovině letošního roku. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama