tp-link-predstavuje-bezdratovy-gigabitovy-access-point-ap200
Novinka TP-Link představuje bezdrátový gigabitový Access Point AP200

TP-Link představuje bezdrátový gigabitový Access Point AP200

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 2. 2017 11:00 2

Na český trh míří nový dvoupásmový bezdrátový přístupový bod značky TP-Link. Model AP200 dokáže přenášet data kombinovanou rychlostí až 750 Mbit/s a díky výkonným externím anténám kvalitně pokryje signálem i rozsáhlejší prostory.

Reklama

Novinka podporuje nejnovější generaci standardu WiFi s označením 802.11ac, který umožňuje přenos dat ve dvou pásmech – 2,4 GHz a 5 GHz. Celková rychlost přenosu dat u tohoto zařízení tedy může dosáhnout až 750 Mbit/s (300 + 433 Mbit/s). Zatímco jednodušší úlohy jako posílání e-mailů nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, obecně méně vytížené a méně rušené pásmo 5 GHz je zároveň využíváno pro činnosti náročné na přenosovou kapacitu, např. hraní online her nebo streamování videa ve vysokém rozlišení.

TP-Link AP200 lze používat v několika režimech. Vedle standardního režimu přístupového bodu (AP), kdy zařízení využívá vysokorychlostní Ethernetové připojení k routeru a vytváří bezdrátovou síť, lze použít i jako opakovač signálu (repeater) bezdrátového routeru nebo jako klient, kdy slouží jako gigabitový bezdrátový adaptér pro zařízení, která nemají vlastní WiFi modul, např. některé chytré televize, herní konzole apod.

Přístupový bod podporuje technologii Power over Ethernet (PoE) pro napájení přes datový kabel. K instalaci do 30 metrů od příslušně vybaveného routeru tedy není nutné samostatné napájení z elektrické sítě. Ke konfiguraci zařízení pak slouží přehledné a intuitivní webové rozhraní. Spolu s možností nastavení veškerých parametrů je zde k dispozici i sledování stavu a provozu.

V České republice se TP-Link AP200 prodává od 2 100 korun s DPH.

TP-Link představuje bezdrátový gigabitový Access Point AP200
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TP-Link

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama