tp-link-ac500-a-cap300-reseni-pro-rozsahle-wifi-site-s-centralizovanou-spravou
Novinka TP-Link AC500 a CAP300: řešení pro rozsáhlé WiFi sítě s centralizovanou správou

TP-Link AC500 a CAP300: řešení pro rozsáhlé WiFi sítě s centralizovanou správou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 1. 2017 08:00 1

TP-Link představuje na českém trhu nové řešení pro WiFi sítě až se stovkami přístupových bodů a centralizovanou správou. Mezi nové zařízení řady Auranet patří mimo jiné hardwarový WiFi kontrolér AC500 pro 500 přístupových bodů nebo nový přístupový bod CAP300 s napájením přes datovou síť Ethernet.

Reklama

Hardwarový kontrolér AC500 slouží k centrální správě až pětiset přístupových bodů. Síť lze rozšiřovat jednoduchým přidáváním přístupových bodů, které zařízení automaticky detekuje a převezme kontrolu a provede veškerá nastavení. Síť lze rozšiřovat bez jakýchkoli licenčních poplatků až do maximálního počtu podporovaných přístupových bodů. Nepřetržitost provozu pak lze zajistit zapojením dvou kontrolérů v uspořádání dual-link, kdy jedno zařízení slouží jako záložní v případě výpadku.

Přístupový bod CAP300 o rychlosti 300 Mbit/s svým designem připomíná nástropní svítidlo a lze jej snadno upevnit k jakémukoli povrchu na strop či stěnu, přičemž díky prachotěsnému provedení nevyžaduje téměř žádnou fyzickou údržbu. Instalaci zjednodušuje a zlevňuje technologie napájení po Ethernetové síti (PoE standardu 802.3af), kde stačí k zařízení přivést pouze jediný kabel rozvodu LAN.

Zařízení lze provozovat v režimu samostatného přístupového bodu nebo jako součást rozsáhlejší bezdrátové sítě s centrálním řízením pomocí kontroléru Auranet. Přístupový bod CAP300 je vybavený kvalitním zabezpečením na podnikové úrovni včetně šifrování WPA/WPA2-enterprise a ověřování podle standardu 802.1X pomocí serveru RADIUS. Riziku narušení integrity sítě pomáhají předcházet i funkce jako Multi-SSID pro vytvoření oddělených sítí pro různé uživatele nebo filtrování podle MAC adres.

Obě novinky společnosti TP-Link už najdete v tuzemských obchodech. Kontrolér AC500 lze pořídit už za necelých 5 000 korun. Přístupový bod CAP300 pak lze pořídit za zhruba 1 500 korun.

TP-Link AC500 a CAP300: řešení pro rozsáhlé WiFi sítě s centralizovanou správou
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama