o2-spojilo-na-silvestra-temer-15-milionu-hovoru
Novinka O2 spojilo na Silvestra téměř 15 milionů hovorů

O2 spojilo na Silvestra téměř 15 milionů hovorů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 1. 2017 11:00

Nejvytíženějším dnem pro mobilní síť O2 bývá tradičně Silvestr. Během letošních novoročních oslav, podobně jako na Štědrý den, spojil operátor méně hovorů než v předchozích letech. Zájem zákazníků se totiž přesouvá do oblasti mobilních dat – jen v síti LTE došlo oproti loňskému roku k nárůstu přeneseného objemu dat o 131 %.

Reklama

„Na Silvestra spojila mobilní síť O2 téměř 15 milionů hovorů. Dalších 1,5 milionu hovorů pak proběhlo v první hodině po půlnoci,“ uvedla Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení operátora s tím, že počet hovorů uskutečněných na Silvestra je každoročně vyšší než v průběhu Štědrého dne. Nejvytíženější byla i letos první hodina těsně po půlnoci.

Trend přesunu od klasických služeb směrem k datům se potvrdil i v oblasti SMS zpráv. Těch se na Silvestra poslalo o 9 % méně než vloni. Naopak MMS zprávy zaznamenaly 8% nárůst. Během posledního dne v roce se jich v síti O2 odeslalo přes 290 tisíc.

Nárůst datového provozu potvrzuje, že stále více zákazníků využívá k posílání novoročních přání i sdílení silvestrovských zážitků mobilní internet. „Celkový objem přenesených dat vzrostl oproti loňsku přibližně o 70 %. V síti LTE se přitom více než zdvojnásobil,“ vysvětluje Mikšovská. Nejužívanějšími sociálními sítěmi byly na Silvestra tradičně Facebook, Instagram a Snapchat.

Přesně o půlnoci zaznamenala nejvyšší sledovanost i O2 TV. Nejsledovanějšími pořady na Silvestra přitom byly Do roka a do dne (ČT 1), Tvoje tvář má známý hlas – to nejlepší (Nova) a Český mejdan s Impulsem (Prima).

Zdroj: O2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama