akcie-toshiby-se-propadly-o-desitky-procent
Novinka Akcie Toshiby se propadly o desítky procent

Akcie Toshiby se propadly o desítky procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 12. 2016 12:30

Akcie Toshiby se dnes propadly o 20,43 procenta. Japonský koncern, který se zotavuje z účetního skandálu, totiž včera uvedl, že zřejmě bude muset výrazně snížit hodnotu svých aktivit v oblasti jaderné energetiky ve Spojených státech.

Reklama

Toshiba oznámila, že bude muset zaúčtovat odpisy ve výši několika stovek miliard jenů kvůli koupi firmy Chicago Bridge & Iron (CB&I) z oblasti jaderné energetiky v USA, kterou uskutečnila její divize Westinghouse. Podle japonských médií se bude ztráta pohybovat v rozmezí od 100 miliard do 500 miliard jenů (22 až 110 miliard Kč).

Akce Toshiby již v úterý po oznámení klesla o 11,6 procenta. Celkově za dva dny padla burzovní hodnota společnosti téměř o 5 miliard dolarů (4,79 miliardy eur).

V červnu si firma, kdy se jejím generálním ředitelem stal Satoši Cunakawa, stanovila za své hlavní pilíře růstu jadernou energetiku a polovodiče a rozhodla se postupně omezit aktivity v oblasti spotřební elektroniky, jako je výroba osobních počítačů a televizorů, které jsou méně ziskové.

Akcie Toshiby se propadly o desítky procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama