eset-zvysil-uroven-ochrany-svych-produktu-proti-ransomwaru
Novinka ESET zvýšil úroveň ochrany svých produktů proti ransomwaru

ESET zvýšil úroveň ochrany svých produktů proti ransomwaru

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 12. 2016 08:30

ESET posiluje obranu proti ransomware a přidává další ochrannou vrstvu k již existujícím technologiím zabezpečení uživatelů. Tato funkce je k dispozici u všech produktů firmy pro domácnosti a zařízení s operačním systémem Windows.

Reklama

„Ochrana proti ransomware umožňuje pokročilé sledování a vyhodnocování všech spuštěných aplikací pomocí behaviorální heuristiky. Aktivně blokuje známé typy chování, které se nápadně podobají činnosti ransomware. Kromě toho také může blokovat úpravy stávajících souborů, tj. jejich šifrování,“ vysvětluje Miroslav Dvořák, technický ředitel společnosti ESET.

Funkce je aktivní již ve výchozím nastavení a nevyžaduje žádnou zvláštní pozornost ani aktivitu uživatele, dokud nedojde k detekci podezřelé aktivity. V takovém případě je uživatel vyzván ke schválení nebo k jejímu zablokování.

Ransomware představuje specifickou rodinu malware, která se zaměřuje na soubory uživatelů. Nejčastější typem je tzv. filecoder, který šifruje data a požaduje výkupné za jejich následné odšifrování. Ransomware se šíří především pomocí škodlivých příloh e-mailů či exploit kitů pro webový prohlížeč.

ESET zvýšil úroveň ochrany svých produktů proti ransomwaru
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: ESET TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama