eset-varuje-pred-vanocnimi-slevovymi-nabidkami-na-facebooku
Novinka ESET varuje před vánočními slevovými nabídkami na Facebooku

ESET varuje před vánočními slevovými nabídkami na Facebooku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2016 20:00 2

Bezpečnostní analytici ESETu zaznamenali nové případy útoků na české a slovenské uživatele sociální sítě Facebook. V předvánočním období se útočníci rozhodli zneužít jména známých módních značek, aby vylákali z uživatelů informace o jejich platebních kartách. Útočníci k získání citlivých informací využívají falešné stránky propagující nákup kabelek Michael Kors, bot Ugg či sandálů Birkenstock s výraznými slevami.

Reklama

„Podvodné stránky se šíří e-mailem nebo přes legitimní účty na Facebooku, které útočníci hacknuli buď pomocí technik sociálního inženýrství, nebo pomocí škodlivého kódu. Bez souhlasu skutečného majitele účtu na Facebooku sdílejí na jeho profilu fotografie propagující toto falešné zboží za nereálně nízké ceny,“ vysvětluje Ondrej Kubovič z ESETu.

Falešné online obchody při zpracovávání platby nepoužívají šifrovanou komunikaci a jejich majitel se tak dokáže velmi jednoduše dostat například k číslu platební karty a osobním údajům uživatele. Všem, kteří na nich již stihli zboží „nakoupit“, společnost ESET doporučuje zablokovat platební kartu použitou pro tento nákup a kontaktovat svou banku.

Nová vlna útoků nápadně připomíná situaci, o které ESET informoval v dubnu. V té době se prostřednictvím Facebooku šířily českým a slovenským uživatelům nabídky na nákup brýlí značky Ray-Ban se slevou 90 procent. Tyto weby ale ve skutečnosti sbíraly informace o platebních kartách.

Mezi stránky s potenciálně nebezpečným obsahem patří Uggclassicstyle.com, Ugg-sk.com, Uggs.cz, Bk-sale.com, Uggaustraliabox.com, Michaelkorsbuy.com a Shoesfootus.com.

ESET varuje před vánočními slevovými nabídkami na Facebooku
i Zdroj: PCTuning.cz

 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama