jihokorejske-urady-mozna-zacnou-vysetrovat-apple
Apple Novinka Jihokorejské úřady možná začnou vyšetřovat Apple

Jihokorejské úřady možná začnou vyšetřovat Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2016 18:30

Pravděpodobně jste v uplynulých týdnech a měsících zaznamenali kauzu společnosti Samsung, která se týkala phabletu Galaxy Note 7, jehož baterie se přehřívaly a v některých případech dokonce i explodovaly. Firma vzniklou situaci nakonec vyřešila tak, že přístroj přestala vyrábět. S nadměrným zahříváním svých smartphonů má zřejmě problémy i největší konkurent Samsungu, americký gigant Apple.

Reklama

Na problémy s bateriemi v iPhonech 6s si stěžují zákazníci několik posledních týdnů. Lidi konkrétně trápí nahodilé vypínání iPhonů, jejich rychlé vybíjení a v okrajových případech také exploze baterií. Zástupci Applu sice chybu přiznali a akumulátory v přístrojích, které jsou vyrobené mezi zářím a říjnem loňského roku, uživatelům mění za jiné, vše tím ale možná neskončí.

Podle serveru The Korea Herald korejský Úřad pro technologie a standardy (Kats) nyní zvažuje zahájení oficiálního vyšetřování společnosti Apple. Jeho zástupci vyjádřili podezření, že baterie mohou být vadné i u vymeněných přístrojů a že mohou pro zákazníky představovat stejné riziko, jako u problémového Notu 7.

Zdroj: PA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama