podle-amd-se-procesory-ryzen-vyrovnaji-spickovemu-core-i7-6900k
Novinka Podle AMD se procesory Ryzen vyrovnají špičkovému Core i7 6900K

Podle AMD se procesory Ryzen vyrovnají špičkovému Core i7 6900K

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2016 18:30

Společnost AMD včera večer představila Ryzen, nové procesory postavené na architektuře Zen. Procesorová jádra Ryzen by měla zvládnout o 40 % více instrukcí za takt v porovnání s předchozí generací, představena byla i sada funkcí SenseMI, která se skládá z pěti komponent pro vyšší výkony a nižší spotřebu - Pure Power, Precision Boost, Extended Frequency Range (XFR), Neural Net Prediction a Smart Prefetch.

Reklama

Osmijádrový (a šestnáctivláknový) desktopový procesor Ryzen předvedl svoji výkonnost proti vlajkové lodi společnosti Intel - Core i7 6900K a v benchmarcích Blender a Handbrake a ve hře Battlefield 1 jej dokázal buď porazit anebo alespoň vyrovnat, i když i7 6900K má spotřebu 140 W, zatímco Ryzen pouze 95W. AMD také poprvé veřejné ukázalo možnosti grafické architektury Vega, a to ve hře Star Wars Battlefront – Rogue One v rozlišení 4K.

Desktopové procesory Ryzen budou v prodeji od 1. čtvrtletí roku 2017, dostupnost notebookových variant je stanovena na druhou polovinu příštího roku. Detailnější technické informace o nových čipech najdete v článku kolegy Ondřeje Štěpánka.

Podle AMD se procesory Ryzen vyrovnají špičkovému Core i7 6900K
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: AMD TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama