t-mobile-hackathon-vyhral-tym-nogol-s-originalni-hrou
Novinka T-Mobile hackathon vyhrál tým NOGOL s originální hrou

T-Mobile hackathon vyhrál tým NOGOL s originální hrou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 12. 2016 18:00

Druhý adventní víkend proběhl v pražském Impact Hubu hackathon zaměřený na vývoj aplikací založených na otevřené platformě Mojio. Do akce se přihlásilo celkem 52 lidí, kteří vytvořili 10 týmů. První tři výherci si rozdělili 100 000 Kč.

Reklama

Mezi přihlášenými účastníky byly i čtyři ženy. Věkový průměr účastníků činil 31 let, přičemž nejstaršímu bylo 53 let, nejmladšímu pak 18. Majorita vývojářů pocházela ze Středočeského kraje, zejména z Prahy. Mezi domovskými městy ale nechybělo také Brno, Plzeň, Jablonec nad Nisou, Ústí na Labem, Benátky nad Jizerou, Lovosice, Mladá Boleslav, slovenské Smižany, Bratislava či německý Hannover.

Hlavní cenu si odnesli Alex Studnička a Jakub Čížek z Ústeckého kraje v seskupení NOGOL za originální hru. V rámci závěrečných prezentací ukázali svou hru za jízdy přes Skype přímo z auta, čímž přesvědčili i své kolegy a získali i cenu účastníků – basu piv. Druhé místo obsadila skupina DCX, která propojila řešení s chytrým náramkem a třetí místo obsadili CIS, kteří se zamýšleli nad propojením řidičských návyků a možnosti získat půjčku. Bližší informace k aplikacím není v tuto chvíli možné poskytnout z konkurenčních důvodů.

T-Mobile poskytl finanční odměny pro týmy: 1. místo – 50 000 Kč, 2. místo 30 000 Kč, 3. místo 20 000 Kč. Absolutní vítěz získal finanční podporu na vývoj své aplikace. Microsoft, jako technologický partner, poskytl stodolarové poukázky na licence na cloudovou platformz Azure pro každého účastníka akce. Výherci mají příležitost dostat se do fast-tracku programu BizSpark+, kde jsou k dispozici vývojářské nástroje zdarma a kredit do Azure, to vše v hodnotě až 120 000 dolarů po dobu dvou let.

Většina ostatních účastníků hodlá pokračovat v práci dále i po skončení T-Mobile hackathonu. Na podporu svých projektů získají možnost zapojit se do programu BizSpark, v jehož rámci dostanou po dobu tří let software pro vývojáře, kredit do Azure a technickou a marketingovou podporu od Microsoftu.

Zdroj: T-Mobile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama