internetova-spolecnost-yahoo-ohlasila-masivni-utok-hackeru
Novinka Internetová společnost Yahoo ohlásila masivní útok hackerů

Internetová společnost Yahoo ohlásila masivní útok hackerů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 9. 2016 11:00

Americká internetová společnost Yahoo přiznala, že před dvěma lety hackeři ukradli z jejích serverů data o nejméně 500 milionech uživatelských účtů. Pachatelem byl podle všeho„útočník podporovaný státem“.

Reklama

Firma zjistila průnik bezpečnostními systémy až při nedávné kontrole. Útočníci se zmocnili uživatelských jmen a hesel, e-mailových adres, telefonních čísel, odpovědí na kontrolní dotazy, které se užívají k ověření identity uživatele a dalších citlivých dat. K informacím o platebních kartách či bankovních účtech se útočníci údajně nedostali.

Přesto je situace je vážná a Yahoo proto vyzívá uživatele, aby si změnili svá přístupová jména a hesla, pokud tak od roku 2014 neučinili. Yahoo má s hackery problémy dlouhodobě. Letos v srpnu web Motherboard oznámil, že hacker s přezdívkou Peace ukradl ze serverů firmy o 200 milionech uživatelů a snažil se je prodat na internetu za tři bitcoiny.

Podle agentury Reuters je poslední zjištěný útok útok podobný těm, které v minulosti byly spojené s ruskými zpravodajskými službami.

Zdroj: Yahoo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama