asus-zahajil-prodej-grafickych-karet-rog-strix-rx-460
Novinka Asus zahajil prodej grafických karet ROG Strix RX 460

Asus zahajil prodej grafických karet ROG Strix RX 460

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 8. 2016 14:00

Grafické karty ROG Strix RX 460 se prodávají ve dvou variantách a kromě nich jsou na tuzemském trhu dostupné také modely řady Dual Series.

Reklama

Obě karty série Strix spoléhají na GPU Polaris 11 a mají 2 GB nebo 4 GB paměti. Lepší model STRIX-RX460-O4G-GAMING, který má nastaveny o něco vyšší takty, se u nás prodává za doporučených 4 799 Kč s daní.

Grafiky jsou vyráběny pomocí technologie Auto-Extreme, která je dle výrobce zárukou konzistentní kvality a dlouhé životnosti. Tento výrobní proces je zároveň šetrný k životnímu prostředí, odstraňuje totiž použití agresivních chemikálií.

Vedle toho se tu používají známé komponenty Super Alloy Power II zajišťující napájení, Aura RGB Lightning s LED pro podsvícení a software GPU Tweak II s XSplit Gamecaster. Chybět nemůže samozřejmě ani chlazení DirectCU II, které využívá teplovodivé trubice, které jsou v přímém kontaktu s GPU, odkud dokážou odvést více tepla. Ve srovnání s referenčním chladičem má systém DirectCU II dosahovat až o 30 % nižších teplot.

Kromě řady ROG Strix RX 460 začala firma Asus na tuzemském trhu prodávat také modely Dual RX 460 (DUAL-RX460-O2G/DUAL-RX460-2G). Jedná se o grafiky s nižšími takty, než mají jejich Strix protějšky, ústupek byl učiněn i v oblasti kapacity VRAM – v obou případech lze počítat pouze se 2 GB.

Asus zahajil prodej grafických karet ROG Strix RX 460
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama